1 Created with Sketch.

Opvang en overblijf 

Uw kind is welkom bij de buitenschoolse opvang (BSO)

Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je niets liever dan ontspannen en fijn spelen met leeftijdsgenootjes. Dat kan bij de BSO!

Als alle kinderen zijn gearriveerd, wordt er eerst wat gegeten en gedronken. Daarna is het speeltijd. Samen buitenspelen, verkleden, knutselen, sporten, spelletjes doen en nog veel meer. Bij de BSO organiseren we activiteiten rondom de vier thema’s; sport & spel, kunst & cultuur, techniek en natuur. Vanzelfsprekend mogen de kinderen zelf kiezen wat zij leuk vinden om te doen.

In de schoolvakanties maken de medewerkers er een echt feestje van. Het is tenslotte vakantie!  

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij de BSO. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

Contracten en kosten

Heeft u een vaste dag per week opvang nodig of af en toe een uurtje? Alleen tijdens schoolvakanties of juist niet in de vakanties? Kinderopvang Walcheren biedt verschillende contractvormen aan. Ga naar www.kinderopvangwalcheren.nl om de mogelijkheden te bekijken. De kosten voor kinderopvang hangen af van het aantal uur en het pakket dat u afneemt en of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.

Kom eens kijken!

Op www.kinderopvangwalcheren.nl vindt u meer informatie over de BSO en de verschillende locaties. U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Maak hiervoor een afspraak via de website of via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118- 61 45 32).

Inschrijven

Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.

Peutergroep: een goede voorbereiding op de basisschool

Voor je het weet, is je kleine baby een nieuwsgierige peuter geworden. Klaar om nieuwe dingen te ontdekken en andere kinderen te leren kennen. Een mooi moment voor hem of haar om naar de peutergroep te gaan.

De peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot. De kinderen (2 – 4 jaar) leren om met andere kinderen te spelen. Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes. Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. Kinderopvang Walcheren werkt met de ontwikkelingsgerichte methoden Uk & Puk en Bas. Hiermee worden op speelse wijze verschillende vaardigheden gestimuleerd.  

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij de peutergroep. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

Kosten
De kosten voor de peutergroep zijn inkomensafhankelijk. Ouders/verzorgers die beiden werken of studeren, kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen. Als ouders/verzorgers geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, betalen zij een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.

Kom eens kijken!
Op www.kinderopvangwalcheren.nl vindt u meer informatie over de peutergroep en de verschillende locaties. U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Maak hiervoor een afspraak via de website of via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118- 61 45 32).

Inschrijven
Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.

Overblijf op De Lispeltuut

Tussen de middagopvang

Lukt het niet om uw kind tussen de middag op te halen om samen te eten? Geen nood. Op basisschool De Lispeltuut verzorgt de Ouderraad tussen de middagopvang. 

Bij de tussen de middagopvang (TSO) eten we gezamenlijk met de kinderen. Daarna is er tijd om lekker naar buiten te gaan, een puzzel te maken of rustig een boek te lezen tot de school weer start. 

De Ouderraad van de Lispeltuut organiseert de TSO samen met enthousiaste ouders die zich geroepen een steentje bij te dragen aan het reilen en zeilen op school. Enerzijds zorgen wij ervoor dat de juffen tussen de middag even in de gelegenheid zijn om zich op te laden voor de lessen in de middag. Anderzijds wordt de opbrengst uit de TSO door de Ouderraad ingezet voor duurzame investeringen ten behoeve van leuke dingen voor de kinderen. Te denken valt aan speeltoestellen en speel- en spelmateriaal.

Inschrijven

Wil je je kind inschrijven voor de TSO? Je doet dit als volgt:

Download het formulier ‘Inschrijfformulier TSO Lispeltuut’. Op dit formulier staan alle scholen die een Boterhammenbrigade via KOW hebben.

Vul het formulier in, onderteken het en stuur het naar Lispeltuut OR-TSO (administratiekantoor), Postbus 111, 4920 AC Made. Je kunt ook mailen naar: murlen@murlendienstverlening.com.

De overeenkomst gaat in zodra de inschrijving is verwerkt door het administratiekantoor.

Daarna ontvang je zo snel mogelijk een inlogbrief voor iDEALnet.

Na registratie in iDEALnet ontvang je een e-mail met je gebruikersnaam. Hiermee kun je inloggen op je eigen ouderpagina.

Spelregels

  • Je kunt je kind via de ouderpagina aan- en afmelden voor de TSO. Dit kan tot op de dag zelf, tot uiterlijk 10.00 uur.
  • In noodgevallen kun je je kind nog aan- of afmelden tot 12.00 uur door te bellen naar het administratiekantoor: 085 – 27 34 910.
  • Je dient vooraf saldo in te kopen.
  • Zorg er voor dat er voldoende saldo op je overzicht staat. Je vindt je saldo op de ouderpagina.
  • Het is niet mogelijk om via school de overblijf te regelen of contant te betalen.
  • Bij het tijdig afmelden van vaste overblijfdagen worden geen kosten in rekening gebracht.

Wat kost het?

Voor schooljaar 2019 – 2020 betaal je € 2,50 per keer. Je koopt vooraf een saldo overblijfbeurten in. We rekenen € 0,40 verwerkingskosten per transactie. Voor de Boterhammenbrigade kun je geen kinderopvangtoeslag aanvragen.