Lispeltuut heeft beste IEP-resultaat van Zeeland.

De leerlingen van De Lispeltuut in Oostkapelle hebben als besten de IEP-toets gemaakt!

Opnieuw is de Juliana van Stolbergschool in Sint Maartensdijk als beste school van Zeeland uit de CET-toets (voorheen de CITO) gerold. Dat was vorig jaar ook al het geval. De Nobelhorst in Hulst is de nummer één van de Zeeuwse scholen (dat zijn er maar weinig) die werken met de Route-8-toets. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs.

Tegenwoordig zijn alle basisscholen verplicht om aan een eindtoets deel te nemen. Landelijk is de CET-toets de grootste. Maar inmiddels is de IEP-toets in Zeeland groter dan de CET-toets. En openbare school De Lispeltuut, die vorig jaar nog op de vijfde plaats eindigde staat daarin nu op 1.

De leerlingen van groep acht van De Lispeltuut haalden dit jaar gemiddeld 93,5 punten. Terwijl het Zeeuwse gemiddelde 82,63 is en het Nederlandse gemiddelde 82,5. Op de tweede plaats eindigde dit jaar ’t Opstapje in Driewegen (Borsele). De Zeeuwse scholen doen het in de IEP-toets iets beter dan die in de rest van het land.

Lees hier het hele artikel van Omroep Zeeland.