winnaars Bankbattle

Groep 7/8 is eerste geworden bij de BankBattle!! In een spannende strijd tegen andere scholen op Walcheren hadden ze in 279 seconden als eerste de eindopdracht opgelost. Ze hebben een cheque van 450 euro (!) gekregen. De kinderen zijn nog aan het bedenken waar ze het geld aan gaan besteden.

informatie over de BankBattle: In een race tegen de klok gingen op woensdag 16 mei voor het dertiende achtereenvolgende jaar ruim 1.500 basisscholen uit het werkgebied van circa 60 lokale Rabobankenmet elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden.
Bijzonderheid daarbij is dat gebruik van internetverbindingen het mogelijk maakte om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen klas- c.q. computerlokaal.
Het succesvol afronden van BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende klassen starten met het uitvoeren van praktijkopdrachten
en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteert dit na ongeveer
anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang geeft tot de eindopdracht. De klas die deze als snelste weet te volbrengen is winnaar.